fbpx

Fast håndtrykk, fast pris

Isolasjon Bergen Tak, vegger m fl.​

Få Tilbud Direkt

Uforpliktende tilbud

Er termisk isolasjon for tak en god ide?

For å redusere varmen lekkasje i en villa, gjør godt for din egen lommebok. Mange hus har flere lekkasjer enn hva du synes som eiere – og den store delen av dette skjer på taket. Noe som fører oss til isolasjon og hvordan termisk isolasjon av et tak kan spare penger.

Når du snakker om ekstra isolasjon for å få tilgang til termisk lekkasje, er det lettere å bla gjennom vegger og vinduer. Faktum er imidlertid at taket i mange tilfeller er et mye mer kritisk punkt. Et dårlig isolert tak kan være basert på det faktum at så mye som 15% av varmen i et hus forsvinner.

I rene penger kan termisk isolasjon av taket bety at du som huseier kan spare opp til 10.000 kroner ved å isolere taket ditt. Fra et miljømessig synspunkt betyr denne lavere energikostnaden at du reduserer utslippene av karbondioksid med opptil 3200 kg.

Hvordan vet jeg at taket mitt er dårlig isolert?
Den beste måten er å ha en taktekker sjekke taket både innvendig og utvendig. Du kan imidlertid også legge merke til varselsskilt som tyder på at taket trenger termisk isolasjon og at den frigjør for mye energi. Hvis du går ut om vinteren, ser opp på taket og se et stort støt der det ikke er snø, det er en tydelig indikasjon på at det er på tide å handle.

Isolering Bergen

Hva å vurdere i tilfelle termisk isolasjon?

Først og fremst bør du spørre deg selv om jobben skal gjøres alene eller hvis du vil ha profesjonell hjelp. Sistnevnte er – som vanlig – anbefalt. Hvis du velger å isolere taket selv, er følgende punkter verdt å vite:

Ventilasjon: Uansett – eller hva – du isolerer i huset ditt, sørg for god ventilasjon selv etter at prosedyren har funnet sted. Dette gjelder spesielt for hus og villaer som ble bygget før 1970. Dette gjøres ofte av selvdragt. En varmeisolasjon kan påvirke ventilasjonen i et slikt hus negativt, og det kan være behov for fremtidige tiltak for nye ventilasjonsløsninger. Kontakt en rørlegger tekniker for råd.

Material: Isolasjonsmaterialet er stort sett et spørsmål for lommeboken, så vel som din egen smak. Du kan velge mellom mineralull, cellulose eller for eksempel cellulær plast. Alle disse har forskjellige egenskaper. I en by som Bergen kan det være en verdi å velge et isolasjonsmateriale som har støyreduserende egenskaper. Isolasjon kan fås som ruller, i skiver eller i form av løsningsmidler. Den sistnevnte skal da injiseres av en dyktig person for den beste effekten.

Hvordan gjøre det
Kontroller at det er en dampbrems / dampsperre. En slik må eksistere, og du vil finne dem i felles byggevarer. Er det en? Kontroller tilstanden og bytt om nødvendig. En dampbremse / barriere betyr betongruller av anti-aging, fuktsikker plastfilm.

Fjern gammel isolasjon – eller sponplate – på takfoten slik at isolasjonsåpningen har en ledig seng. Her også, se frontruten og erstatt den hvis den er fuktig eller rått.

Hvis frontruten ventileres via takfoten, må du ikke plassere isolasjonen rett mot taket. Du må installere en vindavlektor fra takmonteringen (monteringsanvisning for produktet du velger) som danner et luftgap – 25 mm – til taket på taket, noe som fører til god ventilasjon.

Fyll den nye isolasjonen mellom takbjelkene. Du kan fylle løs ull helt opp og til og med se.

Legg isolasjonspanelene (eller materialet du har valgt) over hele gulvet i tykkelsen du vil. Et eller to lag er nok. Hvis du velger to lag, plasseres platene av leddene. Dekk hele gulvet. Det er viktig at hvis du planlegger å legge et gulv på toppen av isolasjonen, sørg for at reglene er riktige nok til oppreist.

Ring oss

Bestill uforpliktende befaring / Tilbud

Bestill uforpliktende befaring / Tilbud